Goedkope hypothecaire lening

Steeds vaker stellen mensen zich (terecht) de vraag of er wel zoiets bestaat als een goedkope hypothecaire lening. Daarbij dienen we meteen aan te geven dat er een groot en duidelijk verschil bestaat tussen een goedkoop woonkrediet en een gratis woonkrediet. Een gratis woonkrediet bestaat inderdaad niet, maar een goedkoop wel. Het is echter wel zo dat u om een goedkope hypothecaire lening te kunnen bekomen zelf ook wat moeite zult moeten doen.

U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van online vergelijkingssites om de verschillende woonkredieten met elkaar te vergelijken, maar u kunt eveneens zelf offertes op gaan vragen bij verschillende financiƫle instellingen. Deze laatste mogelijkheid is nog steeds de beste aangezien u dan zelf kunt beslissen welke financiƫle instellingen wel en welke geen kans maken om uw woonkrediet te verstrekken.

Tenslotte is het eveneens belangrijk om te weten dat niet ieder woonkrediet verstrekt wordt tegen een vaste rente. Verschillende hypothecaire leningen (bijvoorbeeld de aflossingsvrije hypotheek) beschikken steevast over een variabele rente zodat u eigenlijk nooit weet hoe duur uw krediet werkelijk uit zal vallen.