Hypothecaire lening simulatie

Hypothecaire lening

Een hypothecaire lening is een lening met als bedoeling het financieren van een woning. Een woning aankopen is een dure aangelegenheid. Bedragen van meer dan 100.000 euro kunnen niet velen zomaar eventjes ophoesten. De tussenkomst van een kredietmaatschappij is dus in vele gevallen nodig. Daar kunt u dan een woonkrediet afsluiten. Een lening op lange termijn. Zo kunt u toch nog grote bedragen lenen.

Wat is een simulatie?

De naam zegt het letterlijk: het simuleren van een lening. Met een simulatie bent u in staat om de maandelijkse aflossing te berekenen. Zowat iedere hypotheekaanbieder zal zo’n simulator aanbieden op de site. Alle kosten zitten dan ook bij die berekening: dossierkosten, aktekosten en dergelijke. Dankzij een simulator komt u dus te weten hoeveel u zou moeten betalen indien u de lening afsluit bij desbetreffende aanbieder.

Goedkoopste lening vinden dankzij een simulator

Door meerdere simulaties door te voeren (en ook offertes aan te vragen) bent u in staat om de tarieven van de verschillende aanbieders te vergelijken. U kunt dan kijken waar ze de goedkoopste hypotheek aanbieden. Natuurlijk moet de vergelijking objectief gebeuren. U dient steeds hetzelfde leenbedrag en dezelfde looptijd te selecteren.