Hypothecaire lening vergelijken

Er zijn verschillende manieren om de hypothecaire leningen van verschillende aanbieders te vergelijken. Hier bespreken we de twee beste manieren:

Vergelijken via internet

Op internet zijn er tientallen sites die de rentevoeten van verschillende aanbieders vergelijken en waar u een hypothecaire lening simulatie kunt doen. Zo kan de consument vlot kijken waar deze het best een hypotheek afsluiten. Natuurlijk moet wel men opmerken dat er een paar nadelen zijn aan deze methode. De eerste vraag is natuurlijk of de lijst wel volledig is. Zijn alle hypotheekaanbieders opgenomen? De vraag is ook of de informatie nog actueel is. Gelden de vermelde rentevoeten nog steeds? Dus steeds met een kritisch ook kijken naar dergelijke cijfers.

Zelf vergelijking doorvoeren

De beste manier om de tarieven van een hypothecaire lening te vergelijken is door dit zelf te doen. Contacteer de kredietmaatschappijen zelf en vraag offertes aan. Zo kunt u zelf perfect kijken waar u de goedkoopste lening kunt afsluiten. Hier bent u wel zeker dat de bedragen kloppen, daar ze zijn meegedeeld door de kredietverstrekker.