Maandlasten hypothecaire lening

U heeft een huis op het oog en deze wilt u gaan kopen, maar voordat u dit huis kunt kopen vraagt u zich of u de hypothecaire lening maandlasten kunt berekenen. Ook wat is de maximale hypotheek die ik kan krijgen en wat zouden eventueel mijn maandlasten en woonlasten. Zonder hypothecaire lening simulatie is het moeilijk hier goed inzicht in te krijgen.

Uw maandlasten berekenen van de hypothecaire lening
Uw maandlasten van uw hypotheek kunt u makkelijk online berekenen. Op de website van Funda zijn de woningen te vinden die in Nederland te koop zijn. Zo krijgt u een idee in welke prijsklasse u kunt zoeken. Op de website van Independer kunt u verschillende hypotheken met elkaar gaan vergelijken en u kunt zo de maandlasten gaan berekenen. Het is erg belangrijk om de juiste hypotheek voor u te vinden. In de toekomst wilt u natuurlijk de laagste maandlasten en zekerheid hebben. Websites als die van Independer maken ook altijd een simulatie hypothecaire lening mogelijk.

Inkomsten en uitgaven
U bent in staat om een bod uit te brengen op een huis, maar voordat u een bod gaat uitbrengen is het eerst verstandig om alles op een rijtje te zetten. U krijgt een goed overzicht van uw inkomen en uitgaven en zo kunt u beter inschatten wat voor maandlasten u kunt dragen. De regel van de overheid van de hypotheken is dat uw woonlasten tussen de 22% en 30% van u bruto inkomen liggen. Dit moet zo zijn om te voorkomen dat u bij een verandering in uw persoonlijke situatie niet in de problemen raakt. Een hypothecaire lening simulatie zal hier doorgaans geen rekening mee houden in de berekening, maar de hypothecaire lening simulatie is er dan ook slechts als een indicatie.