Maximum hypotheek berekenen

Heel veel mensen vragen zich af, hoeveel hun maximum hypotheek is, hoeveel kunnen ze maximaal krijgen. Dat is natuurlijk belangrijk om te weten tot welk bedrag ze maximum kunnen gaan zoeken naar een woning. Het maximum hypotheek is afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw inkomen, de rentestand en de executiewaarde van de woning die als onderpand voor de lening dient. Doe een hypothecaire lening simulatie en u ziet in elk geval in welke richting uw maximum hypotheek zal uitkomen, want met een hypothecaire lening simulatie is dat namelijk zo gebeurd.

Hoe berekent u een maximum hypotheek?

Ook het eventuele inkomen van uw partner, uw leeftijd, de aanwezigheid van eigen geld en het al dan niet in aanmerking komen voor hypotheekgarantie kunnen een rol spelen. Het exacte bedrag moet op dit moment nog steeds berekend worden met de hypothecaire lening simulatie. Er is een vuistregel die u een indicatie kan geven van uw maximum hypotheek, dit is: vijfenhalf keer het bruto jaarinkomen. Of uw maximum hypotheek in uw concrete geval wellicht hoger of lager uitvalt, kunt u dit het beste laten berekenen door een ervaren hypotheekadviseur.

Advies van een erkend adviseur

Het is natuurlijk goed om te bedenken dat het maximum bedrag dat u kunt lenen niet noodzakelijkerwijze ook het bedrag is dat u moet lenen. Met het hypotheekbedrag nemen immers de financiële risico’s toe. Een goede adviseur zult u, naar aanleiding van ook een hypothecaire lening simulatie, op dit punt goed kunnen helpen.